Już 1,5 roku...
|
Stowarzyszenie HCC PL: Jak zdobyć status klubowicza? Zlot ogólnopolski 2013: więcej... Gadżety klubowe (polary/koszulki itd): więcej... Akcja 20lat z Hyundaiem: więcej,... |
Pusia napisał(a):minciu napisał(a): Mi HC 2.0 pali niecale 20zl / 100km
ale o gazie mówisz?
Nie chcę gazu i nie przekonacie mnie do niego !

Kasix napisał(a): Potwierdzam to co pisze marekhans, że na trasie auto spala około 8l/100km
bomax napisał(a):Doopneli mnie w zeszły piątek w Polanowie od tył 93/50![]()
Z poziomu fotki wychodzi, że to był strzał z kubła od tył - czyli mają już takie

Kasix napisał(a):[ .., a jak wtedy określają kto kierował statkiem
Kasix napisał(a):Automat 2,7 w mieście nie pali więcej niż 13l/100km średnio uwzględniając włączoną klimę w lecie [...]
Co do gazu to ja też jestem zdecydowanie na NIE![...]
MikeOne napisał(a):Kasix napisał(a):Automat 2,7 w mieście nie pali więcej niż 13l/100km średnio uwzględniając włączoną klimę w lecie [...]
Co do gazu to ja też jestem zdecydowanie na NIE![...]
Nie wiem, jak Wy to robicie, albo po jakim mieście jeździcie..
Moje 2.0 w automacie pali 13 litrów w Warszawie (komputer pokazuje średnią prędkość nie przekraczającą 30 km/h) I to raczej bez klimy.

marekhans napisał(a):No ja mam w związku z tym wszystkim pytanie do Ciebie Kasix. Faktycznie jest różnica w zachowaniu auta przy 98? Ja jeżdżę na v-powerze i jest ok. Jak do tego doszłaś? Wyczytałaś gdzieś?
Btw Bomax, ładnie to tak [cenzura]ć? Myślisz, że jak masz nowe ringi to wszystko wolno

WhiteSmurff napisał(a):porównując gk 2.0 i 2.7 jak jechaliśmy ostatnio do Włocławka prowadziło 2.7 i wyszło około 11l/100 oraz 2.0 - 12.5l/100
bomax napisał(a):Zacznę banalnie - w autach z dużymi silnikami wszystko zależy od techniki i kultury jazdy.
Nie wiem ile pali HC 2,7 i tak naprawdę guzik mnie to obchodzi - ja ma go dla fanu.
Fan polega na tym, że nie muszę ale mam możliwości i mogę - chodzi o dynamikę jazdy i prędkośći.
W zeszłym roku chciałem Hultaja sprawdzić na ile można zejść przy 2,7 i przy zachowaniu zdrowego rozsądku ( też o tym tu pisałem ) i na trasie P-ń - Solden ( AT) - P-ń spaliłem dokładnie 8 l/100km ale przy prędkości 120-140 co na niemieckich autostradach jest wleczeniem się :
martinoxxl napisał(a):U mnie spalanie wygląda następująco (70% miasto/ 30% trasa)
Zima średnio 14-15 litrów LPG na 100km
Teraz wiosną około 13-13,5 litra LPG
W trasie pali poniżej 11 litrów LPG (przy 120 km/h)
Styl jazdy dość dynamiczny. Trzeba doliczyć jeszcze trochę benzyny Pb do rozgrzania silnika (szczególnie zimą)
marekhans napisał(a):No u mnie jest mniej więcej tak: miasto to jakieś 15l. Po kilku minutach w mieście pokazuje, że na całym zbiorniku da się zrobić jakieś 270 km..
Na tresie jak wrzucę tempomat i jade 100km/h, pali jakieś 7,5l. Na autobanie przy 130, pali 8-9l.
~BYŁ: HC RD2 2.0
k.szakul napisał(a):jadąc tak około 80 kmh
k.szakul napisał(a):nie po to kupuje mocniejsze auto żeby zmieniać styl jazdy i jeżdzić jak emeryt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość